Noordelijk Informatie Netwerk
  • Home
  • Actueel
  • Activiteiten
    • Expertsessies
    • Bedrijfsbezoeken
    • Ideeën
    • Archief
  • Deelname
  • Netwerkpartners
    • Testwerk
    • Doxis
    • Decos
    • Breinstein
    • Biblionet Groningen
    • Universiteitsbibliotheek Groningen
    • NiN-Netwerkpartner worden?
  • Over het NiN
    • Contact
    • Historie
    • Maak kennis met het bestuur
    • Zusternetwerken

NiN bedrijfsbezoek Vegter 13 sept 2017

  • Previous
  • Next
  • NiN bedrijfsbezoek Vegter 13 sept 2017
    • Zoom

Category: Bedrijfsbezoek, Verslagen

Project Details:
  • Date: 03 oktober, 2017

Impressie NiN bedrijfsbezoek Vegter – 13 september 2017.

Bij Vegter draait alles om de rolletjes. Dachten we. Gert Vegter, de vijfde generatie van de familie Vegter, die met trots het familiebedrijf runt, bleek zelf op het laatste moment verhinderd vanwege een reisje naar Libanon. Teun Bontes, tijdelijk in dienst als bedrijfsleider om als buitenstaander nog eens goed naar alle bedrijfsprocessen te kijken en naar de strategische keuzes die gemaakt (moeten) worden, nam de rol van Gert met verve waar. En zo leerden we dat Vegter  een veel breder afzetgebied heeft dan alleen Nederland en dat het niet allen om rolletjes draait, maar vooral ook om wafeltjes. Wafeltjes met chocolade of hartige wafeltjes met bijvoorbeeld een kaassmaak. Die laatste zijn populair in het Midden-Oosten en gaven aanleiding voor een bezoekje aan Beiroet.

 

Geassisteerd door administrateur Gert Hogendorf, die al jarenlang aan het bedrijf verbonden is, gaf Teun ons een aardig kijkje achter de schermen. Door alle aanwezigen is actief meegedacht en gediscussieerd over de bedrijfsvraagstukken waar Vegter voor staat. Een (fysiek) klein bedrijf blijven en toch groeien, hoe doe je dat? Meer aandacht voor het traditionele element van de in het Noorden bekende rolletje, of meer energie stoppen in export en nieuwe buitenlandse markten aan boren? Private label of eigen merknaam? Assortiment beperken of juist uitbreiden? Kortom, voortdurend keuzes maken en bijsturen.

 

Een rondleiding door de fabriek maakt duidelijk dat elke centimeter ruimte benut is, en dat de medewerkers erg betrokken zijn bij het bedrijf en het product. Wat geautomatiseerd kan worden, is geautomatiseerd. Maar er blijft genoeg handwerk over om ongeveer 30 mensen aan het werk te houden.

Kortom, we hebben een informatieve middag gehad in een informele en open sfeer met ook nog koekjes mee naar huis om na te genieten.

 

Lieke de Veer, bestuurslid NiN.

BACK TO TOP

© 2016 - Noordelijk Informatie Netwerk